Definitieve line up MORGEN Festival bekend

Persbericht, 2 augustus 2023

Onder andere Jett Rebel en Jordan Mackampa completeren line up festival MORGEN

Ook Ghost Woman, CVC, Elephant Stone, Marble Sounds en meer naar Schouwse strand

De veelzijdige Nederlandse act Jett Rebel is toegevoegd aan de line up van het nieuwe festival MORGEN. Ook de Britse soulzanger Jordan Mackampa speelt deze nazomer op het Schouwse strand. MORGEN – van 21 t/m 23 september – is een nieuw festival met een brede programmering van muziek, kunst, wetenschap en techniek en eten en drinken, waarbij vernieuwing, innovatie en de toekomst centraal staan. Presentator en muziekkenner Jan Douwe Kroeske verzorgt met de redactie van zijn welbekende muziekplatform 2 Meter Sessies de muziekprogrammering.

De andere namen die het affiche completeren zijn Ghost Woman (CA), Elephant Stone (CA), Marble Sounds (BE), CVC (UK), Çisem Özkurt (NL/TR), Douwe Eisenga & Lotte Pen (NL), Emrah Oguztürk (NL/TR), Marathon (NL), Rosann en Alta Luna (beiden NL, onderdeel Zeeuws bandcoachingtraject Popaanzee). Eerder werden optredens van The Slow Show (UK) in samenwerking met het Zeeuws Vocaal Ensemble en het Ars Musica orkest, DakhaBrahka (UA), William McCarthy (US), Isbells (BE), Robin Kester, Kovacs, Ruben Hein, Anne-Fay en Benedict October (allen NL) aangekondigd. De optredens van de circa 20 acts vinden plaats op drie podia verdeeld over het strand bij Schouwen-Duiveland.

Jett Rebel en MORGEN is een uitstekende match. Naast het feit dat Jelte Tuinstra alias Jett Rebel muzikaal altijd weet te verrassen, heeft hij – net als de organisatie – duurzaamheid hoog in het vaandel staan. MORGEN wil een podium bieden aan opkomende acts, artiesten die zichzelf regelmatig opnieuw uitvinden, met een inspirerend verhaal en sociale betrokkenheid. Zoals DakhaBrahka, een Oekraïense act waarvan de leden optreden in traditionele klederdracht, of Kovacs, een toonbeeld van inclusiviteit. 

Meer algemeen vormen maatschappelijk engagement en muzikale vernieuwing de rode draad door de programmering. Dit vertaalt zich ook in het faciliteren van ontmoetingen tussen bezoekers en artiesten, om gezamenlijk in gesprek te gaan over sociaal-maatschappelijke thema’s. Hiermee beoogt het festival actief een bijdrage te leveren aan het publieke debat en bezoekers te interesseren voor en inspireren tot diverse sociale vraagstukken. 

Over MORGEN

MORGEN is een initiatief van een groep innovators op het gebied van muziek, wetenschap & techniek, eten & drinken en kunst, onder wie naast Jan Douwe Kroeske ook Pierre Wind, die verantwoordelijk is voor de invulling van het thema eten & drinken. Samenwerkende partners zijn onder andere TU Eindhoven, TNO, Omroep Zeeland en OPZuid EFRO (Europees programma voor transitiegedreven innovatie). Puttend uit deze grote bron van individuen, instellingen en organisaties die met innovaties bezig zijn, werd MORGEN bedacht als evenement waar het werken aan een betere toekomst op een onderscheidende wijze wordt gevierd en gecombineerd met inspirerende muziek.

MORGEN heeft gekozen voor Schouwen-Duiveland in Zeeland als locatie voor het jaarlijkse evenement vanwege de reputatie van de provincie als toonaangevend op het gebied van innovatie, zowel door bedrijven, instellingen als overheden. Bovendien biedt Zeeland als locatie een ideale ontsnapping aan de drukte van alledag, met zijn rustgevende en ruime omgeving. Dit biedt bezoekers de mogelijkheid om inspiratie op te doen in een feestelijke omgeving.