2 Meter Sessies op Eurosonic Noorderslag 2018

Ook in 2018 komt Jan Douwe Kroeske met z’n 2 Meter Sessies naar het Eurosonic Noorderslag festival in Groningen. De locatie van de live showcases is speciaal: op theaterskip De Bald’r, aangemeerd vlakbij De Oosterpoort. Voor het bijwonen is geen festivalticket nodig.

Kroeske ontvangt, van woensdag t/m zaterdag, een groot aantal (inter)nationale artiesten voor intieme, semi-akoestische showcases. De optredende acts worden persoonlijk uitgezocht van de Eurosonic Noorderslag festivalposter.

De 2 Meter Sessies live showcases zijn op Theaterskip De Bald’r, aangemeerd in de buurt van De Oosterpoort, het festivalhart van Eurosonic Noorderslag. Een bijzonder schip: aan de achterkant de traditionele stuurhut, aan de voorkant een bruine kroeg en ertussen een theatertje met 96 stoelen. De live showcases zijn gratis toegankelijk (geen festivalticket nodig), maar vol is vol…

Momenteel is het muziekprogramma druk bezig met het rondmaken van de line-up. De programmering wordt t.z.t. bekendgemaakt via oa de online kanalen van 2 Meter Sessies, zoals in het Facebook Event. In de voorgaande jaren kwamen inmiddels gevestigde namen als The Staves, The Academic, Jeangu Macrooy, Dan Owen, Amber Arcades en The Slow Show langs voor een optreden.

Over Eurosonic Noorderslag
Eurosonic Noorderslag is hét showcasefestival van Europa. Verspreid over tientallen zalen in de binnenstad van Groningen, treden meer dan 350 van de meest actuele en veelbelovende Europese (en Nederlandse) acts op.