Double 2 is een onafhankelijk en dynamisch mediaproductiebedrijf, opgericht in 2000 door Jan Douwe Kroeske.

In het volledige traject van conceptontwikkeling tot eindproduct is Double 2 met de aanwezige kennis en jarenlange ervaring van unieke en onderscheidende waarde bij mediaproducties voor zowel televisie als online.

TV- EN ONLINE PRODUCTIES

Double 2 heeft jarenlange ervaring in de muziekindustrie en heeft muzikale televisieprogramma’s en live-producties ontwikkeld / geproduceerd zoals 2 Meter Sessies, EBBA Awards, Essent Awards en Ziggo Live. Tevens hebben wij ervaring met het registeren van muziekfestivals en andere muziek gerelateerde evenementen. In 2006 produceerde Double 2 de documentaire C +B: 40 jaar de Blues over de band Cuby + Blizzards. Daarbij produceert Double 2 veel videoproducties. 

In de zomer van 2020 zijn er bij de NTR op NPO 2 extra (en verkorte versies op NPO 2) vijftig afleveringen van het door Double 2 ontwikkelde en geproduceerde muziekprogramma Studio 2020 uitgezonden. In de winter van 2020 kreeg het programma in de vorm van Theater 2020 een vervolg met podiumkunstenaars. Twaalf afleveringen zijn uitgezonden bij de NTR op NPO 2 extra. Studio 2020 en Theater 2020 zijn een samenwerking met Fonds Podiumkunsten. Vanaf 26 mei 2021 wordt het programma ‘The Ballroom’ uitgezonden bij de NTR. 

DOUBLE 2 ARCHIEVEN

Double 2 is (mede-)eigenaar van een drietal omvangrijke beeldarchieven, namelijk dat van:

  1. Het muziekprogramma 2 Meter Sessies. Het programma bestaat sinds 1987 en wordt nog altijd gemaakt (door Double 2). Sinds 1993 worden de sessies gefilmd en het archief bevat (ruwe + uitzendtapes) van bekende namen als Radiohead (1995), Aerosmith (1999), Foo Fighters (1999), Counting Crows (1997 + 1999), Coldplay (2000), James Taylor (1994), Ben Howard (2011), James Vincent McMorrow (2013) en DMA’s (2020).

  2. Het muziekprogramma Countdown, dat van 1977 t/m 1993 werd uitgezonden door Veronica. Double 2 werd in 2017 samen met het Amerikaanse bedrijf Reelin’ In The Years eigenaar van het volledige archief, dat een rijkdom aan concertregistraties, eigen interviews en studio-opnames van grote namen als Paul McCartney, The Rolling Stones, Bruce Springsteen, Prince, U2, Michael Jackson, The Police, David Bowie, George Harrison, Whitney Houston, Run-DMC, Duran Duran, Blondie, R.E.M. en The Cure bevat.

  3. Een Europees productiehuis dat in de periode 1987 – 1995 op tal van Europese popfestivals (Pinkpop, Festival Mundial, Roskilde, Rock Werchter) televisieopnames / live-registraties maakte voor tal van Europese televisiezenders. Double 2 werd in 2021 samen met het Amerikaanse bedrijf Reelin’ In The Years eigenaar van het volledige archief, dat optredens van grote internationale namen als The Black Crowes, Lenny Kravitz, Nick Cave & The Bad Seeds, Pixies, Melissa Etherridge en Elvis Costello bevat.

CAMPAGNES

Double 2 staat met diverse projecten midden in de samenleving en wil hiermee ook een bijdrage leveren aan een bétere samenleving. Een duurzame wereld is hierin een van onze speerpunten. 

Zo hebben wij vanuit ons duurzaamheidsplatform Summerlabb de campagne Burgermeester Van Jouw Noordzee ontwikkeld en verzorgen we de communicatie voor het door de Europese Unie en Interreg gesubsideerde project GEM-Tower (duurzame energieopwekking voor festivals / events) en voor het door de Europese koepelorganisatie OPZuid gefinancieerde project BRIC, dat zich richt zich op het ontwikkelen van veelbelovende biobased technologieën en het testen daarvan in dragende constructies.

DAGVOORZITTER / PRESENTATOR

Double 2 oprichter Jan Douwe Kroeske heeft met zijn jarenlange ervaring een unieke visie ontwikkeld over de media- en duurzaamheidswereld. Hij laat zich boeien door muzikanten en techneuten. In zijn rol als dagvoorzitter / presentator zal hij willen leiden als de leraar die in hem schuilt, maar daarnaast zal hij de bezoekers zichzelf laten begeleiden, geholpen door zijn nieuwsgierigheid naar de passies van deze mensen.

CONTACT + ADRES

Double 2 zit in het Muziekcentrum van de Omroep, Heuvellaan 33, 1217 JL te Hilversum.

Wilt u meer weten over Double 2 of heeft u een vraag over een productie of opdracht? Neem dan contact met ons op via info@d2bv.nl of bel naar 035-6714140.