2 METER SESSIES

2MS-JD-en-Randy-Newman12 Meter Sessies is een legendarisch radio- en tv-programma uit Nederland, geprezen in binnen- en buitenland om haar unieke, waardevolle opnames van muziekacts die soms pas jaren later op grote schaal doorbraken.

Denk hierbij aan vroege opnames van Nirvana (1991), R.E.M. (1991), Cranberries (1993), Radiohead (1995), Counting Crows (1997), Foo Fighters (1999) en Coldplay (2000). Maar ook reeds gevestigde namen als Randy Newman (foto), David Crosby, James Taylor, Nick Cave, Aerosmith en Beck namen op enig moment in hun carrière een 2 Meter Sessie op. Met elke dag wordt de opnames in het archief waardevoller, kijk daarvoor alleen al maar naar de unieke opnames van inmiddels overleden (cult)helden als Joe Cocker, Elliott Smith, Kurt Cobain van Nirvana, Thé Lau van The Scene, Harry Muskee van Cuby & The Blizzards en Shannon Hoon van Blind Melon of de bijzondere samenwerkingen zoals Tom Jones met The Stereophonics en Jan Akkerman met Ice-T.

Een bewijs van de populariteit van 2 Meter Sessies is het feit dat er in de loop der jaren honderdduizenden CD’s over de toonbank gingen in zowel binnen als buitenland.

→ Nog altijd neemt 2 Meter Sessies nieuwe sessies op met relevante, inspirerende muzikanten uit binnen- en buitenland. Kijk hier voor op de website van 2 Meter Sessies.

Double 2 verzorgt de redactie, productie en montage.