Nieuwe serie 2 Meter Sessies vanaf 31 mei bij NPO 2 extra

Met Gaz Coombes, Xavier Rudd, Ben Caplan, Durand Jones

Persbericht 30 mei 2023

Het door Double 2 geproduceerde muziekprogramma 2 Meter Sessies is terug met een nieuwe serie op het digitale themakanaal NPO 2 extra. Dit seizoen, dertig jaar na de eerste 2 Meter Sessie voor televisie, ontvangt presentator Jan Douwe Kroeske opnieuw artiesten uit zowel binnen- als buitenland voor een intieme sessie en interview.

De eerste aflevering is met Xavier Rudd, die op de komende editie van Pinkpop zal optreden. Deze geliefde Australische singer-songwriter weet al meer dan 20 jaar mensen te verbinden en samen te brengen met zijn tijdloze muziek, soulvolle stem en krachtige boodschappen. In de aflevering speelt hij nummers van zijn meest recente album “Jan Juc Moon” en heeft hij een gesprek met Kroeske, waarbij onder andere zijn Nederlandse opa ter sprake komt.

Ook Gaz Coombes komt langs, die eerder in 1999 te gast was in het programma als frontman van de populaire rockband Supergrass. In de studio in Haarlem blikken Kroeske en Coombes terug op die opname en laat de Brit nummers horen van zijn nieuwste soloalbum “Turn The Car Around”.

Er zijn ook afleveringen opgenomen met internationale acts zoals Durand Jones, Ben Caplan, Old Sea Brigade, The Me In You, Oracle Sisters, The Slow Show, Marlon Williams en Cate Le Bon. Er staan nog enkele opnames in de komende periode gepland, waaronder met The Veils en Alain Johannes, zodat er in totaal 20 nieuwe sessies te zien zullen zijn.

De nieuwe sessies worden afgewisseld met afleveringen waarin een sessie uit het rijke archief van 2 Meter Sessies wordt getoond. Zo zullen onder andere Radiohead, Blind Melon, Eels, Oleta Adams, Heather Nova en David Crosby (met CPR) te zien zijn.

Op de Facebookpagina van 2 Meter Sessies staat een teaser van de aflevering van morgenavond met Xavier Rudd.