Archief en rechten van Europa’s meest legendarische muziekprogramma Countdown gekocht door Reelin’ In The Years Productions en Double 2 BV

Archief van het Nederlandse televisieprogramma (1977-1993) bevat een schat aan unieke opnames met de grootste namen uit de wereldwijde muziekhistorie

logo_countdownReelin’ In The Years Productions (San Diego, een van Amerika’s grootste beeldarchieven) en het Amsterdamse Double 2 BV (het productiebedrijf van Jan Douwe Kroeske) hebben samen het eigendomsrecht gekocht van het Nederlandse muziekprogramma Countdown. Het televisieprogramma stond bekend als “Europe’s #1 Rock Show” en werd zestien jaar lang uitgezonden in achttien landen, waarmee het een van de meest succesvolle muziekprogramma’s in televisiegeschiedenis is. Dit is de eerste keer dat het volledige archief beschikbaar zal zijn voor licensering voor alle vormen van media.

Het archief bevat een rijkdom aan concertregistraties, eigen interviews en studio-opnames van de grootste namen in rock, R&B, pop, new wave en rap/hip-hop, waaronder; Paul McCartney, The Rolling Stones, Bruce Springsteen, Prince, U2, Michael Jackson, The Police, David Bowie, Beastie Boys, George Harrison, Billy Joel, Whitney Houston, Run-DMC, Depeche Mode, Culture Club, Duran Duran, Blondie, R.E.M. en The Cure. Reelin’ In The Years Productions en Double 2 zijn inmiddels gestart met het minutieus in kaart brengen en archiveren van alle opnames, die verspreid staan over meer dan 3.000 analoge mastertapes.

Klik hier voor een korte impressie van het Countdown archief

Naast het materiaal dat destijds gebruikt is voor uitzending, is er in het archief ook een schat aan nooit eerder uitgezonden materiaal en onbewerkte interviews gevonden. Uniek zijn ook de momenten met artiesten als Steven Tyler en Joe Perry van Aerosmith die ‘Walk This Way’ spelen in een platenzaak en U2’s Bono die backstage in het Rotterdamse voetbalstadion De Kuip een countryliedje op gitaar improviseert. Daarbij filmde Countdown liveoptredens op locatie van artiesten als Prince, The Rolling Stones, Bruce Springsteen, Eurythmics, Steve Miller Band, The Jacksons, De La Soul, Madonna, Bon Jovi, David Bowie, Pearl Jam en AC/DC, die in 1979 de klassieker ‘Highway To Hell’ debuteerde in het programma.

OVER REELIN’ IN THE YEARS PRODUCTIONS
Reelin’ In The Years Productions uit San Diego is opgericht in 1992 en de wereldwijde leider in beeldlicensering. Het archief bevat 90 jaar aan televisiegeschiedenis, met 20.000 uur aan muziekbeelden en 7.000 uur aan diepte-interviews met iconen uit de wereld van film, televisie, politiek, comedy, literatuur, kunst, wetenschap, mode en sport. Deze interviews zijn voornamelijk afkomstig uit legendarische televisieshows als Sir David Frost, The Merv Griffin Show en Brian Linehan’s City Lights. Naast het licenseren van opnames heeft Reelin’ In The Years Productions meer dan 70 titels geproduceerd en ontving voor haar werk zelfs een Grammy nominatie voor The American Folk Blues Festival 1962-1966.

http://www.reelinintheyears.com

OVER DOUBLE 2 BV
Double 2 is een gerespecteerd mediaproductiebedrijf uit Amsterdam, opgericht door Jan Douwe Kroeske. Double 2 ontwikkelt en produceert sinds 2000 diverse producties op het gebied van muziek, sport en duurzaamheid.

http://www.double2bv.nl