D2 communicatiepartner living lab project ‘BRIC’

Het living lab BRIC, dat staat voor Biobased Renewable Innovative Constructions, richt zich op het ontwikkelen van veelbelovende biobased technologieën en het testen daarvan in dragende constructies. Deze toepassing is sterk gereguleerd vanuit veiligheids- en consumentenbelang, waarbij kennis over het behoud van de constructieve betrouwbaarheid over een langere periode essentieel is. BRIC geeft hier invulling aan.

Double 2 verzorgt de (inhoudelijke) communicatie van BRIC, met als doel de resultaten en de opgedane kennis bij een breder publiek onder de aandacht te brengen. 

Dit wordt gedaan middels contacten met de pers en het vormen van een redactie voor de productie van inhoudelijke nieuwsartikelen en video’s rondom de voortgang van BRIC en de ontwikkelingen bij haar partners.

Double 2 is tevens productioneel en inhoudelijk betrokken bij het opzetten van een innovatief festival rondom het centrale thema van duurzaamheid, met een prominente plek voor BRIC. Dit festival wordt een platform voor wetenschappers, kunstenaars, onderwijsinstellingen, bedrijven en startups, gericht op het creëren van bewustwording voor milieueffecten en het op gang brengen van een andere manier van denken.

Projectpartners binnen BRIC zijn Technische Universiteit Eindhoven, Avans Hogeschool, HZ University of Applied Sciences, Van Mierlo Ingenieursbureau, MillVision, VolkerWessels, Nature Nomads, De Zeeuwse Stromen en Double 2.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de provincie Noord-Brabant in het kader van OPZuid.