Duurzaam paviljoen van SummerLabb op Extrema Outdoor

Hét lab van festivalland, SummerLabb, staat 12 juli op Extrema Outdoor in Eindhoven. In een vernuftig duurzaam paviljoen laten samenwerkende partners als kennisinstellingen, universiteiten en bedrijven, de festivalbezoeker voelen, proeven en ruiken aan nieuwsgierigmakende duurzame innovaties.

In het paviljoen werken uiteenlopende partners van Summerlabb (een Double 2 productie) samen om het publiek uit te dagen, te verrassen en nieuwsgierig te maken naar hun inkijkjes in wat de toekomst voor ons in petto heeft. Hiernaast gaan de partners de dialoog aan met het publiek over hun duurzame innovaties en worden verschillende toekomstperspectieven voorgelegd.

Het paviljoen is speciaal voor Summerlabb ontworpen door excellente studenten van de studierichting Duurzame Bouw van TU Eindhoven en wordt met ondersteuning van ORGA bouw en ORGA architect gebouwd.

“We hebben dit jaar een interessante samenwerking gevonden in Extrema Outdoor,” vertelt Summerlabb initiatiefnemer Jan Douwe Kroeske. “Het is een mooi voorbeeld van een festival dat de noodzaak om te innoveren en te verduurzamen inziet en openstaat voor nieuwe ontwikkelingen. Dat past dus perfect bij SummerLabb en haar partners.”

Marcel Mingers van Extrema Outdoor is ook enthousiast: “De samenwerking met Summerlabb is een logische en welkome aanvulling voor het festival. Wij gaan ons dit jaar namelijk nog meer richten op samenwerkingen tussen verschillende organisaties die passend zijn in de design- en technologiegedachten die in de regio van Eindhoven zo aanwezig zijn. We verheugen ons op de verdere uitrol van deze samenwerking.”

Vorig jaar stond Summerlabb met succes op Indian Summer Festival en de jaren daarvoor was het te bewonderen op Lowlands. Naast Extrema Outdoor is Summerlabb binnenkort ook aanwezig op De Wereldhavendagen (in september) en Eurosonic Noorderslag (januari 2015).

“Door aanwezig te zijn op meerdere plekken in Nederland en naar verwachting in de toekomst ook buiten de landsgrenzen, bereiken wij nog meer mensen”, legt Jan Douwe Kroeske uit. “Tijdens onze aanwezigheid op Lowlands en Indian Summer Festival hebben we ontdekt dat elk publiek open staat voor de laatste ontwikkelingen rondom innovatie en duurzaamheid, als je het maar op een ludieke en nieuwsgierigmakende manier brengt.”

Meer informatie: www.summerlabb.nl