EY Huis Van De Topcoach op Olympic Experience Den Haag

Tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro verrijst op het strand van Scheveningen de Olympic Experience. Van 6 t/m 21 augustus kunnen sportfans daar sporten, sport kijken en sport beleven. Er is iedere dag volop entertainment, er zijn meer dan 30 sporten te beoefenen en de wedstrijden van TeamNL worden live uitgezonden.

Voortbordurend op ons concept Theater van de Topcoach, hebben wij in opdracht van EY voor de Olympic Experience een huis gebouwd waar de topcoach centraal staat: EY Huis van de Topcoach. Het huis is opgebouwd uit zeecontainers, in de vorm van een ereschavot. EY brengt letterlijk een ode aan deze Nederlandse coaches.

EY Huis van de Topcoach

EY, een internationaal opererend dienstverlenend bedrijf actief op het gebied van accountancy, belastingadvies en bedrijfsadvies, is sinds 1999 Partner in Sport van NOC*NSF en ondersteunt daarmee al jaren de Nederlandse sport. De coach speelt hierbij een cruciale rol. Hij of zij weet immers als geen ander hoe je een individuele sporter of een team tot topprestaties brengt.

EY Huis van de Topcoach

In het huis hebben we de volgende onderdelen waar de bezoeker wordt meegenomen in de belevingswereld van de topcoach:


1. Virtual Reality film met Max Caldas en Nederlandse hockeyheren

EY Huis van de Topcoach - Kleedkamer

Een kamer in het huis is ingericht als een kleedkamer. Hier krijgt de bezoeker een VR-bril op en zit hij / zij in ineens in de kleedkamer van het Nederlandse hockeyteam. In de rust van de interland Nederland – Nieuw-Zeeland hebben we gefilmd in 360 graden, dus de bezoeker kan helemaal rondkijken en luisteren naar topcoach Max Caldas die zijn mannen klaarstoomt voor de tweede helft.


2. Workshop quiz: denk als een topcoach!

Huis van de Topcoach - quiz

Voorafgaande de Olympic Experience hebben we zes topcoaches geïnterviewd: Joop Alberda (volleybal), Foppe de Haan (voetbal), Robin van Galen (waterpolo), Ton Boot (basketbal), Honoré Hoedt (atletiek) en Marjolein van Unen (judo). We hebben ze twee dingen gevraagd: wat maakt een topcoach een topcoach én neem ons mee in een dilemma uit jouw carrière. In de workshop quiz worden deze video’s klassikaal besproken met de bezoekers. De gespreksleider gaat de dialoog met ze aan: wie vind jij een topcoach? Waarom? Wat moet hij / zij kunnen? Vervolgens wordt gekeken naar een dilemma van de topcoach en vraagt de gespreksleider aan de groep om te denken als een topcoach: Hoe los je dit op?


3. Museum van de Topcoach
Museum van de Topcoach

Van 20 topcoaches hebben we een persoonlijk object gekregen voor het museum. Een object dat symbool staat voor een belangrijk moment in hun carrière. De coaches, waaronder Max Caldas, Joop Alberda, Bart Bennema en Foppe de Haan, hebben we gevraagd naar de betekenis en dit verwerkt in een inspirerend verhaal dat bij het object wordt geëxposeerd.

Kom je ook langs?

EY Huis van de Topcoach
6 t/m 21 augustus op Olympic Experience, strand van Scheveningen
Tickets: http://teamnl.org/olympicexperience