Gregory Page op 3 september in het Zonnehuis

Monumentale Zonnehuis in Amsterdam Noord opent al even haar deuren voor Amerikaans-Ierse singer/songwriter

Op 3 september a.s. presenteert Gregory Page in het Zonnehuis in Amsterdam-Noord zijn nieuwe album One Way Journey Home. Momenteel wordt het Zonnehuis gerestaureerd en in een sfeervolle under construction- setting laat de Amerikaans-Ierse singer/songwriter zijn nieuwe liedjes horen.

** KLIK HIER OM KAARTEN TE KOPEN VOOR DEZE EXCLUSIEVE SHOW **

Het Zonnehuis is gebouwd in 1932 in Amsterdamse Schoolstijl door ir. Jo Mulder vanuit de filosofie dat een bloeiend verenigingsleven van belang is voor de opvoeding van de arbeidersklasse. In 1993 werd deze locatie nipt gered van de sloop. Later, in 2002, kwam het in bezit van Stadsherstel Amsterdam. Het pand dat aan het Zonneplein in Tuindorp Oostzaan ligt, vijf minuten fietsen van de NDSM- werf, wordt door gemeenschappelijke inspanning van Stadsherstel Amsterdam, Double 2 Mediaproducties en theaterproducent OpusOne momenteel in zijn oorspronkelijke functie van theater hersteld.

Historische muziekavond
De Amerikaans-Ierse singer/songwriter, crooner en romanticus Gregory Page was direct onder de indruk van het Zonnehuis. Het pand past dan ook perfect bij de historische sfeer van zijn nieuwe album One Way Journey Home, dat deels is beïnvloed door z’n Ierse roots en opgedragen is aan zijn Ierse grootvader.

3 September belooft een speciale, historische muziekavond te worden met een bevlogen singer/songwriter wiens muziek en stem in de Provinciale Zeeuwse Courant werd omschreven als “een sepia ansichtkaart uit een ver verleden”. Het NRC deed met “een muzikale tijdreiziger” ook een duit in het zakje.

Televisieopnames
Het Zonnehuis is eveneens een geliefde opnamelocatie voor het televisieprogramma 2 Meter Sessies, dat hier reeds sessies heeft opgenomen voor de televisiezender FOX met Triggerfinger uit België, Wild Beasts uit Engeland, Augustines uit Amerika en Amazing Snakeheads uit Schotland. Het Zonnehuis is te huur voor congres, diner, concert of receptie via www.stadsherstel.nl (020- 5200090)

Album release show GREGORY PAGE: One Way Journey Home
Datum: Woensdag 3 september 2014
Locatie: Zonnehuis
Adres: Zonneplein 30, Amsterdam
Zaal open: 19.00 uur
Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 17,50
Vvk: www.zonnehuis-amsterdam.nl