Jan Douwe Kroeske interviewt Tony Berk

Afgelopen week vond in Groningen weer het Eurosonic Noorderslag festival plaats. Overdag werden in de Oosterpoort seminars gegeven over onderwerpen in de muziekwereld en ’s avonds speelden door de gehele stad de hipste bandjes uit binnen- en buitenland. Jan Douwe Kroeske interviewde op vrijdag 13 januari voor een volle zaal de Nederlandse platenbaas Tony Berk.

Het was een interessant gesprek dat Jan Douwe had met de als Anton van de Berkt geboren platenbaas. Tony vertelde uitvoerig over zijn tijd als eigenaar van Dino Music, het platenlabel dat in de jaren ’80 en ’90 veel succes had met Nederlandse artiesten als Anouk, Rene Froger en Di-rect.

Daarna ging het gesprek vooral over de huidige bezigheid van Tony: zijn functie als general manager van muziekuitgeverij 8ball Music, het platenlabel dat onderdeel is van Talpa Media van John de Mol. Het populaire tv programma The Voice Of Holland en de daaruit voortvloeiende carrières kwamen op deze manier ook uitvoerig te sprake. Verder vertelde Tony tijdens deze interessante seminar trots over de opmars van de Nederlandse dancemuziek met inmiddels wereldberoemde namen als Afrojack en Giorgio Tuinfort.