Jan Douwe Kroeske presentator en interviewer op openingsweekend IDFA in Melkweg

Voor het vierde jaar op rij slaan International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) en Melkweg tussen 22 en 29 november de handen ineen voor een spectaculair programma met de beste muziekdocumentaires en live muziek. Tijdens het openingsweekend op 22 & 23 november worden de films in de Rabozaal van de Melkweg gecombineerd met bijzondere live optredens en interviews. Jan Douwe Kroeske presenteert twee bijzondere voorstellingen rondom documentaires over Edwynn Collins en Elliott Smith.

Op zaterdagmiddag 22 november wordt om 14.00 uur de documentaire The Possibilities Are Endless vertoond. De film is een po√ętisch en krachtig verslag van Edwyn Collins‘ lange weg naar herstel, nadat hij in 2005 door twee zware beroertes werd getroffen. Collins was in de jaren 80 frontman van Orange Juice en scoorde in 1995 solo een wereldwijde hit met A Girl Like You. Niet alleen zal Collins optreden na de vertoning, ook zal er een Q&A zijn met regisseur Edward Lovelace.

Koop hier tickets voor deze vertoning


Op zondagmiddag 23 november wordt om 14.00 uur de documentaire Heaven Adores You vertoond. De film vertelt het tragische verhaal van de nog altijd populaire Amerikaanse singer/songwriter Elliott Smith die eind jaren 90 ineens heel veel succes kreeg en de grootste moeite had om daar mee om te gaan. In 2003 pleegde hij zelfmoord. Vier jaar eerder, in 1999, was Elliott Smith bij Jan Douwe in het televisieprogramma 2 Meter Sessies te gast. Een deel uit dat zware interview is ook te zien in de documentaire. Na de vertoning van de film is er een Q&A met producent Marc Smolowitz en zal Marien Dorleijn, zanger van Moss en groot Elliott Smith liefhebber, optreden.

Koop hier tickets voor deze vertoning


Over de samenwerking IDFA & MELKWEG
Van 22 tot en met 29 november worden er muziekdocumentaires vertoond in de Melkweg met onder andere biografische films over Fela Kuti, Nas, Twisted Sister, Jett Rebel en bovengenoemde Edwyn Collins en Elliott Smith. De in totaal 16 films dingen mee naar de IDFA Melkweg Music Documentary Audience Award: de publieksprijs voor beste muziekdocumentaire van het jaar.

Ga voor meer informatie en tickets naar www.idfa.nl

Over IDFA
Het International Documentary Film Festival Amsterdam is in 1988 opgericht om de documentairecultuur nationaal en internationaal te stimuleren. Sindsdien is IDFA uitgegroeid tot het grootste documentaire filmfestival ter wereld. Het festival is een stimulerende ontmoetingsplek voor zowel regisseurs, producenten, kopers en financiers als het publiek. In totaal toont het IDFA dit jaar meer dan 300 documentaires, een selectie uit zo’n 3200 inzendingen. Hiervan beleven 76 hun wereldpremi√®re.