Meerjarige samenwerking SummerLabb en Duikvaker

Een zee vol plastic. Een oceaan zonder koraalriffen en zonder haaien. De Noordzee als ons afvoerputje. Als we niet in actie komen, worden deze doemscenario’s realiteit. Daarom zijn duurzaamheidsplatform SummerLabb en Duikvaker, met meer dan 100 standhouders en ruim 80 sprekers een belangrijk duikevent, een meerjarige samenwerking aangegaan. Op de komende editie van 3 en 4 februari 2018 in Expo Houten duikt SummerLabb voor het eerst op.

“De onderwaterwereld wordt vaak beleefd als een ideale wereld,” weet SummerLabb initiatiefnemer en fervent duiker Jan Douwe Kroeske. “Nu onder invloed van klimaatverandering zelfs die wereld aan het schuiven is, wordt duidelijk dat ook die plek onze aandacht verdient.”

Op Duikvaker geeft SummerLabb een sneak preview van wat de toekomst zal brengen. Dit doet zij samen met partners variërend van multinationals tot kleinere ondernemers, van onderwijsinstellingen tot overheidsinstanties. Gemene deler is dat zij zich allemaal inzetten voor een gezonde planeet. Door innovatieve ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid op een speelse wijze zichtbaar te maken, slaat SummerLabb een brug tussen deze partners en het publiek van Duikvaker.

“Al jaren brengen wij alles voor de duiker en snorkelaar op één punt samen. Nu hebben we ons als duik-event een nieuw doel gesteld,” vertelt Duikvaker-organisator Patrick van Brienen. “We willen de oceanen blauw houden zodat duikers ook over 15, 30 en 50 jaar nog van de schoonheid onder water kunnen genieten. En dat doen we samen met SummerLabb.”

De 26e editie van Duikvaker is op 3 en 4 februari 2018 in Expo Houten. Eerder dit jaar stond SummerLabb op Eurosonic Noorderslag in Groningen, Sail Den Helder en Wereldhavendagen Rotterdam.

www.summerlabb.nl
www.facebook.com/summerlabb
www.twitter.com/summerlabb