Nieuw seizoen 2 Meter Sessies Live

Muziekprogramma 2 Meter Sessies opent op vrijdag 15 september de studiodeuren voor een nieuw seizoen van 2 Meter Sessies Live, gepresenteerd door Jan Douwe Kroeske.

Vanwege het intieme karakter zijn er niet meer dan 75 plekken per editie beschikbaar. Inmiddels is de komst van To Kill A King (15 september) en Husky (28 oktober) bevestigd. Namen voor de maanden hierna volgen later.

Historische locatie
Opnamelocatie is het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. Dertig jaar geleden is hier de allereerste 2 Meter Sessie opgenomen. Inmiddels staat de teller op meer dan 1600 opnames voor radio en televisie, met klinkende namen als David Crosby, James Taylor, Randy Newman, Nirvana, Coldplay, Radiohead, Counting Crows, K’s Choice, Foo Fighters, Aerosmith, Beck, The Black Crowes, James Vincent McMorrow en Fink.

September 2017 – To Kill A King
Op vrijdagavond 15 september komt het Britse To Kill A King naar Hilversum. Grote man achter de band is frontman Ralph Pelleymounter die al op twee platen heeft laten horen niet alleen gezegend te zijn met een geweldige stem, maar ook een begenadigd songwriter te zijn. Eind dit jaar verschijnt een nieuw album van de band die in de Britse pers al eens werd omschreven als de liefdesbaby van The National, INXS en The Maccabees.

Oktober 2017 – Husky
Ook de oktober editie van 2 Meter Sessies Live is reeds bekend. Op zaterdagmiddag 28 oktober is dan de Australische band Husky te gast. In het thuisland is de band al lang geen goed bewaard geheim meer. Is ook niet moeilijk, als je al drie prachtige platen hebt gemaakt. Op de meest recente, Punchbuzz, hebben ze zich laten inspireren door favorieten van vroeger en nu; van Fleetwood Mac tot The National en The Shins.

Houd de website van 2 Meter Sessies in de gaten voor de programmering van de maanden hierna.

Tickets voor de optredens kunnen via de website van het Muziekcentrum van de Omroep gekocht worden. Eerdere gasten bij 2 Meter Sessies Live in het Muziekcentrum van de Omroep waren Navarone, Kim Janssen en William McCarthy. Alle opnames worden uitgezonden op het eigen Youtube kanaal van het muziekprogramma.

www.2metersessies.nl
www.facebook.com/2metersessies
www.twitter.com/2metersessies