Nieuwe 2 Meter Sessies archiefafleveringen op NPO 2 extra + NPO Start

Vanaf dinsdag 7 december 2021 begint de NTR met het wekelijks uitzenden van een 2 Meter Sessies archiefuitzending op NPO 2 extra. Supergrass, Ane Brun, Fink, Boudewijn de Groot, John Hiatt en Jackson Browne zijn enkele namen uit de serie van 20 afleveringen, die meerdere malen per week worden uitgezonden en ook voor geruime tijd terug te zien zijn op NPO start. Een aantal afleveringen bevat ook liedjes die nog nooit eerder zijn uitgezonden.

De serie is een vervolg op die van 2019. NPO 2 extra is gratis te bekijken op KPN (kanaal 88), Ziggo (Kanaal 222) en online via NPO Start. 

Begonnen in 1987, is 2 Meter Sessies het langstlopende muziekprogramma ter wereld. Anno 2021 zijn er al meer dan 1800 sessies opgenomen. In 1993 maakte het programma van presentator Jan Douwe Kroeske de succesvolle overstap van radio naar televisie en werden er sessies opgenomen met bekenden namen als James Taylor, Coldplay, Foo Fighters, Jackson Browne, David Crosby, INXS, Aerosmith, Counting Crows, Radiohead en Elliott Smith.