‘Op de planken’ vanaf 21 juli te zien bij NTR

Persbericht 20 juni 2022, NTR
Nieuw tv-programma “Op de planken” zet 42 podiumkunstenaars in de spotlight

Vanaf donderdag 21 juli 2022 zendt Omroep NTR elke week op NPO 2 extra het televisieprogramma “Op de planken” uit. In elke van de 14 afleveringen staan drie podiumkunstenaars centraal, afkomstig uit de wereld van theater, dans, spoken word en muziek.  Naast een registratie van een deel van de voorstelling of het repertoire, praten de kunstenaars openhartig en bevlogen over hun werk, hun passie en de uitdagingen in hun vakgebied.

Afspiegeling culturele landschap
De opnames vonden in april en mei van dit jaar plaats in het imposante Eemklooster in Amersfoort. Hier ontving het programma podiumkunstenaars als muzikant Ruben Hein met z’n project OCEANS, theatermakers George en Eran met hun voorstelling “Richard Pryor” en danseres Sanne Clifford met “Crossing Currents – Parts in Motion”. De enorme variëteit in de verschillende podiumkunsten die worden getoond, maken ‘Op de Planken’ een uniek tv-programma. “Voor ons als tv-makers is er bijna niets zo fijn om met grote talenten en veel variëteit op een bijzondere locatie te kunnen werken. Het is goed dat NPO2 extra hier uitzendruimte voor vrij maakt. Op de planken geeft een geweldige kijk op kwaliteit in Nederland”. Aldus Jan Douwe Kroeske, Producent Double 2 Mediaproducties.

Samenwerking NORMA
De podiumkunstenaars zijn geselecteerd uit de aanmeldingen bij het platform Cultuurexplosie van NORMA, de rechtenorganisatie voor uitvoerende kunstenaars, zoals acteurs, muzikanten en dansers. Het programma wil een zo breed mogelijk publiek laten kennismaken met Nederlandse podiumkunstenaars, die nog maar sporadisch de kans krijgen om voor grotere zalen op te treden. Manoushka Zeegelaar Breeveld, vicevoorzitter Raad van Rechthebbenden van NORMA  over het programma: “Bij NORMA zijn we zeer verheugd dat met “Op de planken” een podium is gecreëerd dat uitvoerende kunstenaars de aandacht biedt die ze verdienen, mét passende gages. Werk dat anders was blijven liggen door de bizarre omstandigheden waar we de afgelopen twee jaar in verkeerden.”

Het televisieprogramma “Op de planken” is een samenwerking van NORMA met Double 2 Mediaproducties en Omroep NTR. De uitzendingen zijn wekelijks op donderdag 22.00 uur te zien op NPO 2 extra en terug te kijken op NPO Start.