Opnames seizoen 3 van televisieprogramma “The Ballroom” van start

Met de opnames van een aflevering over het theaterstuk Gevaarlijke Namen, 25 jaar Srebrenica is het derde seizoen van The Ballroom van start gegaan. In dit door omroep NTR uitgezonden televisieprogramma spelen popmuzikanten een 2 Meter Sessie en wordt van theaterstukken een unieke filmische vertelling gemaakt. Daarnaast komen de muzikanten en theatermakers aan het woord in een diepte-interview met Jan Douwe Kroeske.

In The Ballroom wordt in iedere aflevering ruimte geboden aan een talentvolle nieuwkomer, gevestigde naam of maker met een bijzonder verhaal. Zoals bijvoorbeeld de Nederlands-Nigeriaanse singer-songwriter Hdura Sulaiman die onder de naam Future Husband een veelbelovende muziekcarrière is begonnen. Gevaarlijke Namen, 25 jaar Srebrenica is een van de 20 afleveringen van seizoen 3. In dit stuk staan voor het eerst een slachtoffer van de genocide en een ex-dutchbatter samen op het podium.

Uitzending
The Ballroom is een samenwerking tussen Double 2 en het Fonds Podiumkunsten. Het derde seizoen wordt vanaf maart wekelijks uitgezonden op NPO2 Extra. Alle afleveringen zijn na afloop terug te zien op NPO Start. Het huidige seizoen van The Ballroom loopt nog tot eind januari. Ook eerdere uitzendingen zijn nog terug te zien, zoals die met Fink, Sloper, Meskerem Mees, Theatergroep De Jonge Honden, Amro Kasr en Nina de la Parra.