Succesvolle première Ziggo Live met Dry The River en Are You A Lion

Op maandagavond 25 juni –een dag na het eerste concert in de Ziggo Dome- vonden in Club Ziggo de eerste Ziggo Live optredens plaats. Het Britse Dry The River en het Nederlandse Are You A Lion mochten de spits afbijten in het nieuwe onderkomen bij de Ziggo Dome. Double 2 doet de muziekredactie en productie van deze Ziggo Live evenementen.

Club Ziggo is onder andere geopend op dagen dat er concerten in de Ziggo Dome zijn en wil de bezoekers meenemen in de enerverende wereld van entertainment en show. Daarnaast wordt Club Ziggo een platform voor aanstormend nationaal en internationaal talent. Onder de naam Ziggo Live vinden er intieme concerten plaats waarbij muziek en de beleving van de muziek centraal staan.

En een mooie muziekavond werd het afgelopen maandag in de goed gevulde Club Ziggo. Na de aankondiging van Ziggo Live presentatrice Stacey Rookhuizen mocht allereerst het uit Zwolle en omgeving afkomstige Are You A Lion het intieme podium op. Na een ietwat voorzichtige start, wist de band uiteindelijk met sterke uitvoeringen van gloedvolle folk/rock-liedjes Onwards To Nowhere, Rich Beyond Believe en Come On het publiek volledig te overtuigen van hun kwaliteiten.

Vervolgens was het de beurt aan Dry The River. De Londense band wordt veelvuldig in binnen- en buitenland getipt als grote belofte en ook deze avond in Club Ziggo bewezen ze maar weer eens dat die bewering een juiste is. Het is geen makkelijke opgave om de goed geproduceerde debuutplaat Shallow Bed live te vertolken, maar met perfecte vertolkingen van publieksfavorieten als New Ceremony, No Rest en Bible Belt hoorde je daar niemand over klagen. Vooral het deels akoestisch uitgevoerde Weights & Measures maakte veel indruk.

Het hartstochtelijke applaus na afloop van beide sets bevestigde dat we hier inderdaad met twee veelbelovende bands te maken hebben.

De optredens zijn in hoogwaardige audio en video opgenomen en worden beschikbaar gesteld via het Video On Demand platform van Ziggo. De opnames zullen ook te zien zijn via Ziggo Xite, op Youtube en ziggo.nl komen samenvattingen beschikbaar.

De volgende Ziggo Live optredens zijn op 2 juli, dan treden het Amerikaanse We Are Augustines en het Nederlandse The Kik op. Wil je gratis bij deze optredens zijn? Stuur dan voor een gastenlijstplekje een e-mailtje met je naam naar clubziggo@d2bv.nl.