Summerlabb op de Wereldhavendagen

Op 5, 6 en 7 september doet SummerLabb de Wereldhavendagen in Rotterdam aan. De ruim vijfhonderdduizend bezoekers van het evenement worden uitgenodigd om op hét lab van festivalland een kijkje te nemen in de toekomst van de geliefde havenstad en de wereld daarbuiten.

Met een duurzaam paviljoen trekt SummerLabb het land door als een rondreizende Stad van de Toekomst. Samen met haar partners, variërend van start-ups tot multinationals en onderwijsinstellingen (van mbo tot universitair medisch centrum), wordt een sneakpreview gegeven van een toekomst vol verrassingen en vernieuwingen. Zo kan men op de Wereldhavendagen zien hoe havens een rol spelen in de introductie van nieuwe planten en dieren, en wordt de bezoeker uitgedaagd na te denken over de rol van drones in de haven van de toekomst.

De Rotterdamse haven stimuleert de verbetering van het milieu, onder andere door schonere schepen minder havengeld te laten betalen. “SummerLabb sluit prima aan bij de haven van Rotterdam waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat,” vertelt Sabine Bruijnincx, Directeur Stichting Wereldhavendagen. “Op een verrassende manier brengt SummerLabb innovatie, gerelateerd aan deze regio, dicht bij de bezoeker. Een fantastische beleving waar je ook nog van kunt leren.”

Het SummerLabb paviljoen is ontworpen door TU/e-studente Floor van Schie. Samen met medestudenten, docenten en architectenbureau Orga realiseerde ze haar visie op duurzaam bouwen. Met een inspirerend decor van steigerbuizen en opvouwbare huizen als resultaat!

SummerLabb, een initiatief van Jan Douwe Kroeske, stond eerder dit jaar op Extrema Outdoor en zal na de Rotterdamse Wereldhavendagen aanwezig zijn op Eurosonic Noorderslag (januari 2015).

Meer informatie: http://www.summerlabb.nl