Vijfentwintig jaar Jan Douwe Kroeske op de radio

Op 12 maart 1985, precies 25 jaar geleden, ging presentator Jan Douwe Kroeske voor het eerst on air met zijn eigen radioprogramma bij de VARA: 2 Meter de Lucht In. Uit deze uitzendingen komen uiteindelijk de beroemde 2 Meter Sessies voort, nu een legendarisch archief. Kroeske presenteert het programma ondertussen alweer ruim 10 jaar met veel passie bij Kink!FM. In het programma, elke werkdag te horen tussen 7 en 9 in de ochtend, presenteert Jan Douwe Kroeske een mix van de betere popmuziek, relevant popnieuws, soul- en rockclassics en het album van de week. Naast dit programma presenteert Kroeske ook 2 Meter Live, elke donderdag tussen 22:00 en middernacht, waar hij nieuwe 2 Meter Sessies laat horen.

Over de afgelopen jaren ontmoette Jan Douwe vele artiesten. Gevestigd en nieuw, pop en rock, soul en blues. Alles kwam langs bij de 2 Meter Sessies. Resulterend in een indrukwekkende lijst met namen als James Taylor, Coldplay, Jackson Browne, Nirvana, JJ Cale, Radiohead, Aerosmith, Foo Fighters, The Nits, Ben Harper, Live, Yeasayer, Nils Lofgren, Jayhawks en, de allereerste 2 Meter Sessie ooit; Crowded House.

Nu, na 25 jaar lang verdienstelijk radio maken, is het tijd om éven stil te staan bij de jarenlange verdiensten van Kroeske voor de muziekwereld. De 2 Meter de Lucht In van aanstaande vrijdag de 12e zal er dan ook één zijn om niet snel te vergeten. In de jubileum uitzending zullen fragmenten worden gedraaid van de allereerste 2 Meter uitzending, en zal singer-songwriter Blaudzun live te gast zijn in de studio. Ook zal de allereerste 2 Meter Sessie – Crowded House – ten gehore worden gebracht. Wat er verder nog voor verrassingen in het programma zitten blijft nog even geheim.

Als je deze zeer bijzondere editie van 2 Meter De Lucht In wilt horen en als je Jan Douwe een mijlpaal wilt horen slaan, stem dan vrijdag 12 maart af op Kink!FM tussen 07:00 en 09:00.Kink FM is overal in Nederland via de kabel te ontvangen en is online te beluisteren via Itunes of www.kinkfm.com.