Zondag Triggerfinger bij 2 Meter Sessies op FOX

Zondagavond 29 juni: 2 Meter Sessies met Triggerfinger, te bekijken op het vrij toegankelijke kanaal van FOX om 22.55 uur.

Eind april kwam Triggerfinger met het album By Absence of the Sun op de hoogste plaats van de Nederlandse albumlijst binnen. Hét bewijs dat het internationale succes van de band door de grote nummer 1-hit ‘I Follow Rivers’ nog maar het begin was. Zo was hun optreden in Paradiso op 3 mei jongstleden binnen een paar minuten uitverkocht en is inmiddels dan ook een show in de Heineken Music Hall opgenomen in het tourschema op 12 december 2014.

Op de opnamedag arriveerde Triggerfinger in opperste stemming bij het Zonnehuis in Amsterdam-Noord, de karakteristieke opnamelocatie van de sessie. De altijd stijlvol geklede rockband was niet voor het eerst te gast in het programma: al in 2004, het jaar van hun debuutalbum, ontving presentator Jan Douwe Kroeske de mannen. In de inspirerende omgeving van Yvonne’s Vispaleis, pal naast het Zonnehuis-theater, praatte hij tien jaar na die eerste ontmoeting met de band over het grote succes, over de dynamiek tussen de leden en natuurlijk over de net opgenomen nieuwe sessie.

2 Meter Sessies met Triggerfinger
Zondagavond 29 juni om 22:55 uur op het vrij toegankelijke kanaal van FOX (UPC / Ziggo: kanaal 11 / KPN: kanaal 14)

Eerder deze serie op FOX:
01. Damien Jurado
02. Beck
03. James Vincent McMorrow
04. Fink
05. Bent van Looy
06. Eels
07. Augustines
08. John Hiatt
09. Admiral Freebee
10. The Boxer Rebellion
11. To Kill A King
12. Racoon
13. Wild Beasts
14. The Black Crowes

———————————————————————————————————
Over FOX
FOX is een vrij toegankelijke digitale zender en biedt een extra keuze voor de kijker door het aanbieden van hoogwaardige sportprogramma’s, films en series. FOX is een zender met een eigen karakter: kwalitatief en onconventioneel. Het aanbod bestaat onder andere uit live-sportprogrammering met bekende gezichten als Toine van Peperstraten en Jan van Halst, films en internationale hitseries. Momenteel zijn series als The Walking Dead, Da Vinci’s Demons, Storage Wars: Canada, Chicago Fire en The Simpsons exclusief op de zender te zien. FOX is in heel Nederland vrij te ontvangen door digitale TV-abonnees van onder meer Ziggo (kanaal 11), UPC (kanaal 11) en KPN (kanaal 14).
———————————————————————————————————

Foto: Jorn Baars