Double 2 Mediaproducties op reis door Europa voor muziekprijs

Ook dit jaar doorkruist Double 2 Mediaproducties Europa voor ontmoetingen met de 10 nieuwe winnaars van de European Border Breakers Awards, een prestigieuze muziekprijs die gefinancierd wordt door het Creative Europe Programme van de Europese Unie en in januari uitgereikt wordt door Jools Holland in een tv-show op het Eurosonic Noorderslag festival in Groningen. Binnenkort worden de winnaars één voor één bekend gemaakt.

De European Border Breakers Awards (EBBA) kijkt over de grenzen heen en zet veelbelovende Europese rock-, pop- en dance-artiesten in de spotlight, artiesten die niet alleen succes in eigen land hebben, maar ook daarbuiten. Eerdere EBBA-winnaars zijn inmiddels gevestigde namen als Adele, Mumford and Sons, Disclosure, Dua Lipa, Oscar and the Wolf, Damien Rice, Caro Emerald en vele anderen.

EUROPESE REIS
Elk jaar worden 10 Europese acts onderscheiden met een EBBA. Deze winnaars worden, verspreid over twee maanden, één voor één bekend gemaakt, idealiter live in de studio van een nationale radiozender in het thuisland. Double 2 Mediaproducties is bij al deze bekendmakingen aanwezig en produceert, filmt (en monteert) daarna ook nog diverse andere videos met de winnaars.

Het is het derde jaar op rij dat Double 2 Mediaproducties in opdracht van de Europese Unie deze video’s in Europa mag maken.

De uitreiking van de EBBA’s vindt plaats op de openingsavond van Eurosonic Noorderslag, het belangrijkste showcase- en netwerkevenement van Europa. Dit gebeurt in een heel Europa uitgezonden tv-show, gepresenteerd door BBC-legende Jools Holland.

www.europeanborderbreakersawards.eu
www.facebook.com/EBBA.Awards