Jan Douwe Kroeske jurylid Damprijs 2014

Op maandag 27 oktober 2014 wordt de DAM Prijs, dé prijs voor de meest duurzame MKB-ondernemer in Amsterdam, uitgereikt in Pakhuis de Zwijger. Jan Douwe Kroeske maakt deel uit van de jury, samen met Hester van Dijk en Maurits Groen.

DAM staat voor Duurzame Amsterdammers in het MKB. De DAM Prijs is een prijs voor de meest duurzame MKB-ondernemer in Amsterdam. Uit ieder stadsdeel wordt een stadsdeelwinnaar gekozen. De stadsdeelwinnaars maken kans op het winnen van de DAM Prijs en de titel ‘Meest duurzame MKB-ondernemer van heel Amsterdam’.

De link met Jan Douwe Kroeske is een logische. Niet alleen is de tv-maker met z’n mediaproductiebedrijf Double 2 BV sinds een paar maanden verhuist van Hilversum naar het monumentale Zonnehuis in Amsterdam-Noord, met zijn duurzaamheidsplatform SummerLabb, hét lab van festivalland, trekt hij al twee jaar met veel succes door Nederland.

Jan Douwe Kroeske (1956) werkte drie jaar als leraar lichamelijke opvoeding en was daarnaast ook skileraar en reisleider. In 1985 begon zijn journalistieke loopbaan bij Radio 3. Als presentator heeft hij zich ingezet bij de publieke en de commerciële omroep voor programma’s als 2 Meter de lucht in, 12 Steden, 13 ongelukken, Jules Unlimited, NOS Langs de lijn, Jan Douwe op zoek en Leven in de brouwerij. Tegenwoordig is hij directeur van Double 2 BV, een productiebedrijf voor televisie en evenementen.